WILDnieuws

vanop het creatief front


 

Oktober 2020, van in ons kot

Let's go digital! 

Brainstorming in tijden van afstand

Midden oktober kwamen er nieuwe richtlijnen rond telewerk. Praktisch WILD schakelde snel & ging samen met de partners op zoek naar een digitaal alternatief voor geplande netwerkmomenten & brainstorms. Hiervoor schakelende we de expertise in van digital wizards Floris Daelemans & Pieter-Jan Rombaut 


Het is even ombuigen en aanpassen. Maar met de juiste digitale tools, goede begeleiding en wat sfeer in de videosessie is zo een digitale brainstorm best gezellig & vruchtbaar...
The Clash - digitale brainstorm
Sfeerbeeld brainstorm Cultuurtuin Waas
Brainstormbord - Cultuurtuin Waas

Voorstel Praktisch WILD-methodiek voor jonge muziekorganisatoren

ism Formaat voor ikorganiseer.be

Juni 2020

ikorganiseer.be is een informatiewebsite ter ondersteuning van jonge organisatoren van muziekevenementen. Het is dé plek waar je als organisator een bundeling van betrouwbare en kwalitatieve informatie kan vinden. Naast informeren wil de website ook inspireren, stimuleren en verbinden.


Op vraag van Formaat werkte Praktisch WILD een reeks van informatie, inspiratie & brainstormclasses uit.


Hiervoor ontwikkelden we enkele tools op maat. Deze  helpen jonge organisatoren om hun wilde ideeën te verfijnen én ze praktisch haalbaar te maken. Een preview van deze tools kan je hier bekijken. 


De reeks van 'classes' zal in 2021 worden gelanceerd. Hou zeker de website in de gaten.0001
mindmap-A3-7-keer

Disruptive brainstorming @

Resilience Frontiers

April 2019, Seoul

In het kader van het New Humanism Project werd Praktisch Wild samen met 100 visionaire denkers en opinieleiders uitgenodigd voor een wilde brainstorm in Seoul, Zuid-Korea.


'Resilience Frontiers'  is een project van de Verenigde Naties, het wil 'community' genereren ifv een gemeenschappelijke langetermijnvisie rond de gevolgen van klimaatverandering. 

seoul
seoul 2
seoul 3